Tuesday, July 13, 2010

3. päev ehk Lots of important stuff



Nagu ikka, iga päev algab hommikusöögiga. Jälle vahvel suhkrusiirupiga, kus ei olnud suhkrut ja mustikatega. Kohv. Lots of it. AED aka Academy of Educational Developmenti saime sõita Lincolni poollimusiiniga (thumbs up:)). Seal kohtusime dr Gary Weaver'ga kes on suur õppejõud at the American University. Ta rääkis väga palju huvitavaid asju, mida tahaksin üks tund ka oma klassile inglise keele tunnis näidata, seega küsin Kokocilt filmi, ta filmis nagu tervet pm kahetunnist kõnet. Rääkis ameeriklaste kultuurist (neil siiski on see!) ja sellest, kuidas ikkagi toimib see melting pot, mis tegelikult ei ole melting pot'i nime all enam. Tegin terve poolt4eist lehekülge konspekti ta jutust. Palju huvitavaid pärleid.
Pärast seda oli kahetunnine lõuna at the Buca di Beppo kus meile esiteks toodi kahte salatit: üks oli tavaline lehesalat ja teine pool-caesar. Saia toodi ka. Siis toodi suured suured Margaretha pitsad (ülimaitsev mozzarella oli peal) ja siis eggplant (tumelilla baklažaan) kuidagi hästi tehtud, et see oli lasanje maitsega. Siis toodi ühte kõige maitsvamat juustukooki, mida ma saanud olen. Lihtsalt DELICIOUS!! Pärast kõike seda läksime tagasi AEDsse, mis oli ümber nurga ja siis oli tunnine presentatsioon City Year'st. Googeldage, see on üsna huvitav asi, kuid kahjuks see vist Eesti tingimustes ja eesti inimestega läbi ei läheks. City Year on programm, mille käigus high schooli lõpetanud annavad oma elust 10 kuud et anda oma communtiyle tagasi selle eest, et nemad said õppida. Aitavad väiksematel õppida (sh annavad tunde koolis), aitavad neid pärast tunde või lihtsalt teevad midagi oma kogukonna heaks. See on ülimalt populaarne. Eelmisel aastal võeti Washingtoni (DC) 100 inimest vastu, kuid oli 600 kandideerijat. Pärast seda läksime Smithsonian muuseumitesse, või õigemini American History Museum, sest kui pärast seda tahtsime minna Air and Space Museumisse, siis oli see suletud. Sama oli indiaanlaste muuseumiga. Edasi läksime siis pettununa Pentagoni vaatama. Suur ja võimas maja küll. Seal ümber tiirles hästi palju sõdureid ja ametnikke, kohe näha et salaagendid or smt :D Nägime ka Pentagon Memoriali ära. Hästi mõtlik oli. Läksime tagasi metroosse, üks peatus edasi ja olime Pentagon City's, kus oli üks väga suur ja all-american mall. Panen pilte ka üles. Külastasime jälle Starbucksi. Ostsin sealt endale rihmikud ja esimese Mäki külastuse tegin ka - õhtusöögiks Ceasari salat, kus polnud saiakrutoone. Muidu on neil sai nagu ees ja taga. Seal oli veel Victoria's Secret, mis oli nagu FA-BOU-LOUS (or smt, can't spell it) ja Apple'i pood. Ruuben ja Lauri olid üle tee Best Buy-s käinud, mis on migni elektroonika pood ja seal oli olnud palju odavaid telefone ja läpakaid. Ikka veel mõtlen, missugune telefon osta, sest raha ju ka nagu iga päev tekib juurde ja sama palju välja ei lähe. Sealt tulime pärast kahte tundi otse hotelli tagasi, sest olime juba päris väsinud. Aaa.. The greatest thingi olen juba unustanud - MY FIRST TWILIGHT-THEMED PURCHASE!!! Mingi ajakiri, kus on 160 stunning photos ja 7 gigantic posters. Need viimased katsun küll maha ärida, ma ei usu, et kristen lubab mingi suure RPattzi mul oma tuppa riputada ;)




Imelikest asjadest..




  1. Vetsupottides on nagu alati vesi. Väga kloorine. Mitte et ma maitsnud oleks, aga see on kohe nii kloorine, et lõhnast on tunda. Panen mingi aeg pildi ka, praegu vist veel ei ole.


  2. Ameeriklased söövad tõesti palju ja kogu aeg ja väga palju saia ja kokat. Restoranides on enamasti kokalaadsed bottomless, mis tähendab siis et põhjatud, alati saab refillida.


  3. Tehnika on odavam


  4. Riided on ilusamad


  5. Inimesed on väga väga sõbralikud.. Mingi suvaline turvamees (ok, ta oli naine) tervitab igat sisenejat:"Hi, lady! How are you?" ja kui ära lähed:"Good bye, lady. Hope you have a lovely evening." Isegi kui ma tema poole ei vaata (mis vist on ebaviisakas), tervitab ta sind niimoodi. Ja nad vabandavad. Väga väga palju. Ootasime esimesel päeval koosolekut ja seisime lihtsalt koridoris, täiesti paigal ja hotelli töötaja viis vett koosoleku ruumi ja kui ta meist möödus, siis ikka: "Excuse me" Me ei olnud ees, tema ei seganud meid, aga ta ikka vabandas. Like watt??


  6. Rohi on ilusam ja taevas on sinisem :) (PS! A hint of irony)


3 comments:

  1. Paistab, et tuled tagasi selliste muljetega, et pean sulle kohe mitu inglise keele tundi eraldama :)

    ReplyDelete
  2. oivana, Kristen on sul väikse tähega,SÄHH SULLE SIRAK. Mispidi vesi keerleb pottides ? Tehnopoest võid mulle ka käputäis asju tuua :D

    ReplyDelete
  3. Odavamaim tehnopood on Best Buy, eks otsi sealt - kui midagi väga vaja on :D Ma olen iPhone 4 ja iPadi ja mingit uusimat asja mille nimi mul meeles ei ole ka käes hoidnud:D

    ReplyDelete