Friday, July 30, 2010

20. päev ehk ongi läbi

Alustasime lõpetamisega. Läksime taksodega AED-sse, et veelkord oma projektid ette kanda ja otsad kokku tõmmata. Kokku läks pea kaks tundi oma action planide esitamisega. Õnneks läks kõik kõigil hästi. Tuim ei oska ikka üldse esineda. Tuiab ringi kõnepuldi tagab, näpib ennast ja oma juukseid. Õhh! Peaaegu kõik rääkisime, kuidas see projekt meile tundus ja mida me õppinud oleme. Saime on Certificate of Participation ka, tegime pilti ja jätsime kiiruga hüvasti, sest pidime 12.30 Eesti saatkonnas olema. Läksime kõik kuuekesi+taksojuht (seega seitse inimest) korraga autosse.
Saatkond nägi väga ilus välja. Vana, meenutas esimese Eesti aega - seega igati eestlastlik. Imelik oli eesti keeles kellegi teise peale Anni, Anna, Triinu, Ruubeni ja Lauri rääkida. Seal väga kaua ei läinud. Tund aega maksimum. Pärast seda jalutasime hotelli tagasi. Käisime Starbucksist läbi. Olime järjekorras ja rääkisime omavahel eesti keeles kui järsku keegi küsis tagant, et kas me oleme eestlased. 24-aastane noormees, kes on kolm aastat USAs õppinud (LA) sattus nagu nii juhuslikult meiega samal ajal mingisse suvalisse Starbucksi koos! Ta pidi järgmisel esmaspäeval Eestisse tagasi tulema. Müüja rääkis aga, et varsti tuleb suur vihm. Me aga mõtlesime, et mis torm.. ilus ilm ju! Aga kui olime ühe blocki kaugusel, siis järsku tõusis selline tuul ja õhk läks nii äikese-eelseks. Õnneks jõudsime hotelli ilma tornaadota.
Vahetasime riideid, et pärast Capitoli kohe soppama minna. Läksime hotelliuksest välja ja vihma sajab. Ootame natuke, et hakkab jube üle minema vaikselt.. Järjest hullemaks läks! Hullu padukat sajas juba, aga meil vaja juba järjekorras seal seista. Läksime siis läbi vihma. Me olime kõik ligumärjad, kui lõpuks metroopeatuseni jõudsime. Sõnaotseses mõttes tilkusin igalt poolt. Ainult jalgevahe oli kuiv võib-olla :D
Capitolis hullu järtsi polnudki tegelikult. Eksursioon ise oli ka kena ja läks kiirelt. Igav ei hakanud. Väga palju oli sellist ajalugu, mida ma ei teadnud, seega ei viitsinud eriti keskenduda. Maja ise oli väga väga ilus, kuid mitte nii ilus nagu paljud Peterburi hooned.
Pärast Capitoli läksime Pentagon City kaubamajja. Olime seal 3 tundi, Anna jäi veel üheks tunniks. Triin läks õiges peatuses maha, me Anniga tahtsime raamatupoodi minna. Ma ostsin sealt Eclipse the movie, mingi muu vampiiriraamatu, postkaarte ja 'Eat, Pray, Love'. Kuna see pood vist hakkab asukohta vahetama, siis sain kõik asjad poole hinnaga, juhhuu!
Nii kiirustasimegi koju. Teepeal nägime Annat, kes tuli tund aega hiljem Pentagonist. Jõudsime hotelli ja siis pidi lõpetamisõhtu toimuma, aga lätlased olid kõiki üle lasknud (tegelt olid nad ise ka Pentagon citys, aga keegie i näinud neid). Siis tulid 3 normaalset leedukat meie tuppa, sõime puuvilju ja krõpse ja tegime niisama nalja. Siis tulid lätlased ka ja läksime nende tuppa.
Nii tiksuski õhtu kuni kella kaheni, millal magama läksin.
Täna, aga, on viimane-viimane päev. Kohe hakkan asju pakkima ja siis linnapeale. Air&Space muusem, Target, Borders.
Varsti näeme!

No comments:

Post a Comment